Over ons

Abels & Partners Architecten is een internationaal werkend jong architectenbureau in Amsterdam met een focus op maatschappelijk relevante projecten in onderwijs, zorg en stadsvernieuwing.

Abels & Partners Architecten is een combinatie van een zeer ervaren architect en vier jonge architecten met een vernieuwende visie op de rol van architectuur in de samenleving.

Het is voor ons essentieel om goed te inventariseren wat de wens om te bouwen inhoudt door goed te luisteren, bevragen, diepgaand analyseren, toetsen met voorbeelden, het bieden van alternatieven en openen van onverwachte mogelijkheden. Onze kracht ligt in deze grondige dialoog in het proces van denken over bouwen en hoe te bouwen.

Onze projecten variƫren van klein en intiem tot groot en complex. Van hergebruik van gebouwen, restauratie, van bouwen voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), maar ook nieuwbouw in bestaande context, waaronder scholenbouw en zorginstellingen. De stedenbouwkundige en sociale context spelen een grote rol voor ons, we maken gebouwen die zich voegen in onze complexe en continu veranderende stedelijke en landelijke omgeving. We kunnen in een groot team werken dat samen verantwoordelijk is voor een grootschalige omgeving, maar kunnen ook leidinggeven aan ontwerpprocessen op grote en kleine schaal.

We werken niet alleen in Nederland, maar ook internationaal, waaronder verschillende projecten in Duitsland en in IJsland.
Abels & Partners Architecten streeft ernaar gebouwen te maken die alle zintuigen aanspreken, spannend zijn en waar het een plezier is om in te verblijven.

Ons Team

Harry Abels

Harry Abels

Directeur

Nina Kater

Nina Kater

Architect

Antonio Nieto Rovira

Antonio Nieto Rovira

Architect

Itziar Epelde Ugalde

Itziar Epelde Ugalde

Architect

Stef Hoeijmakers

Stef Hoeijmakers

Architect & Parametrisch ontwerper

Mickey de Haan

Mickey de Haan

office manager