Duisburg

 
 

Als je al jaren in Duitsland werkt en opgegroeid bent met Tatort op ZDF, dan wordt het Duitse leven ook een deel van je professionele bestaan. In 1996 mocht ik werken in Berlijn en aan bijzondere initiatieven in Dresden en Leipzig en leerde de cultuur kennen in al zijn aangename en minder gemakkelijke kanten.

Zo ga je een intrigerende wereld steeds beter begrijpen en kun je beslagen ten ijs komen bij onze oosterburen. Je gaat de taal perfect spreken en dat is een voorwaarde. Onze kinderen werden vroeger al getrakteerd op vakanties in het Ruhrgebied. Hun medescholieren vonden het zielig, nu waarderen onze dochters die bijzondere uithoeken waar ze naartoe werden gesleept.

Deze grondige onderdompeling komt me nu goed van pas. We werken aan een mooi veelbelovend plan aan de Rijn in Duisburg, de stad van Kommissar Schimansky, voor wie hem nog kent. Wij worden als Nederlanders gewaardeerd om de wijze waarop we “Querdenker” kunnen zijn en dat doen we dan ook met plezier.
De sfeer in de stad en op het gemeentehuis is doorgetrokken van een stoere “Kohlenpott-mentaliteit” en die ligt ons wel. We hopen u binnenkort de progressie te kunnen tonen in ons project Wanheimerort.

Harry Abels over ons project Wanheimerort

Klik hier voor meer info

 
Vorige
Vorige

Sigma fabriek Amsterdam

Volgende
Volgende

Werken aan de Haagse Hogeschool