Samen met de Haagse Hogeschool hebben wij een ontwerp gerealiseerd waarbij de inpandige sporthal uit 1995 wordt getransformeerd tot een moderne multifunctionele tentamenfaciliteit voor 500 personen. Zeker in deze tijd waarbij het samenbrengen van een grote groep studenten lastig is, dient deze behoefte zich steeds vaker aan.

Om de toe- en uitstroom van grote groepen aangenaam te laten verlopen, wordt de lange gevel van de sporthal gedeeltelijk opengebroken en voorzien van een ruime tuinkamer. In deze lichte uitbouw – met uitzicht op de reeds bestaande binnentuin – worden kandidaten voorafgaand aan het tentamen ontvangen. Zij kunnen hier hun spullen opbergen, een frisse neus halen en tot rust komen voordat ze aan het werk gaan in de zaal beneden. Na afloop dient de tuinkamer als een plek om nog even na te praten, en vindt men eenvoudig de weg terug naar de hoofdingang.

De zaal zelf is voorzien van een nieuwe sportvloer met vloerverwarming en de wanden rondom deze vloer zijn volledig bedekt met akoestische houten wandpanelen. De uitbouw dient tevens als onderkomen voor de geheel vernieuwde (en fors uitgebreide) luchtbehandelingsinstallatie. Op deze manier zijn zowel de uitstraling als het binnenklimaat van de zaal op integrale wijze grondig verbeterd.

Bij voltooiing van het project is de Haagse Hogeschool uitgebreid met een grootschalige en representatieve tentamenfaciliteit, die recht doet aan deze cruciale activiteit van het onderwijs.

LOCATIE Den Haag
OPDRACHTGEVER De Haagse Hogeschool
JAAR 2021-2021
STATUS Opgeleverd
TEAM Harry Abels
Stef Hoeijmakers
PROGRAMMA 3500 
SAMENWERKING Dijkxhoorn Bouw (uitvoering bouwkundig)
Unica (Uitvoering installaties)
ABT ( adviseur constructie)
DVT Advies (adviseur installaties)