Medisch Spectrum Twente

Nadat het ziekenhuis al bijna een decennium aarzelde of ze wel nieuw zou bouwen hebben we midden in de crisis een plan kunnen maken dat ervoor zorgde dat de omvang van het bestaande ziekenhuis gereduceerd kon worden met ongeveer 60000 m2 hetgeen een enorme besparing opleverde. Het ziekenhuis bestond uit twee door een brug geschakelde gebouwen en door de inbreiding van de nieuwbouw op een locatie kon de brug gesloten worden en de oude locatie worden afgestoten. Het nieuwe ziekenhuis is een compact gebouw dat volledig gebouwd is volgens de wetten van evidence based design en healing environment. Door een zeer intensieve en inspirerende samenwerking tussen opdrachtgever, adviseurs en bouwers waren we in staat om een zeer geavanceerd gebouw te realiseren voor een zeer lage bouwprijs en binnen een zeer kort tijdsbestek.

LOCATIE                       

OPDRACHTGEVER        

JAAR                          

STATUS                        

PROGRAMMA    

AWARDS

 

 

Enschede

Raad van Bestuur Medisch Spectrum Twente

2016

 voltooid

80.000 m² 

 Eervolle vermelding BNA Beste Gebouw van het Jaar 2016, Iconic Award 2016 best of best

Gerealiseerd door Harry Abels als architect directeur IAA Architecten.