Edith Stein campus 

Na de realisatie van drie eerdere gebouwen vroeg de Hogeschool om op de mooiste plek in dit gebied een gebouw te ontwerpen dat passend zou zijn op de zeer gevoelige plek, dat kleinschalig zou zijn, dat zou passen in de villa-omgeving van De Stadsweide en dat een efficiënt onderwijsgebouw zou zijn. We hebben een ensemble van gebouwen ontworpen dat aan al die eisen voldoet en nu als het hart van die stadscampus functioneert. In zijn architectuur uitstraling sluit het aan bij de traditie van de fabrieksarchitectuur en het aangrenzende gebouw De Maere dat we eerder mochten restaureren.

LOCATIE                       

OPDRACHTGEVER        

JAAR                          

STATUS                        

PROGRAMMA              

TEAM                                                        

 

Enschede

Raad van Bestuur Saxion Hogescholen

2015

 voltooid

8.500 m² onderwijs

Gerealiseerd door Harry Abels als architect directeur IAA Architecten.