De omgeving van de NDSM werf staat onder grote gentrificatiedruk. Het wordt de bestaande scheepswerfjes en kleine industrie bijna onmogelijk gemaakt om hier een bestaan te blijven houden. Abels & Partners heeft zich aangesloten bij het initiatief Made Up North en een plan gemaakt voor het behoud van werkgelegenheid voor de maakindustrie in deze omgeving. We zijn van mening dat het behoud van deze werkgelegenheid cruciaal is voor de ontwikkeling van de stad. Daarom hebben we een plan getekend waar veel kleine maakindustrie bedrijven voor een acceptabele prijs een plek kunnen behouden in Noord en daarmee een werkgelegenheid voor jonge mensen die graag in de stad wonen maar ook graag mooi werk met hun handen willen doen zonder daarvoor naar Lelystad te moeten reizen.

LOCATIE                                    NDSM Oost, Amsterdam

OPDRACHTGEVER        Made up North

JAAR                                            2017- lopend

STATUS                                     Planvorming

PROGRAMMA                   gemengd programma

                                                            50.000  m²

TEAM                           Harry Abels

                                    Nina Kater

-

SAMENWERKING        Made up North