We kregen de vraag om de restauratie en uitbreiding op ons te nemen van de voormalige Sigma verffabriek op het Cruquius terrein in Amsterdam. Als belangrijk historisch ijkpunt in een grote ontwikkeling lag hier een grote verantwoordelijkheid om een goed evenwicht te vinden in behoud, bruikbaarheid, kwaliteit, uitstraling en betaalbaarheid van de woningbouw rondom de oude fabriek. We hebben kunnen aanpassen, uitbreiden restaureren en herbouwen na een zeer intensief en inspirerend overleg met de afdeling stedenbouw en voornamelijk met bureau Monumentenzorg en Archeologie van de gemeente Amsterdam. Zo kan dit complex een mooi focuspunt worden in een nieuwe dynamische moderne wijk van Amsterdam.

LOCATIE                       Duisburg, Duitsland

OPDRACHTGEVER        Gassmann

JAAR                            2017- lopend

STATUS                        ontwikkeling

PROGRAMMA               gemengd programma

                                    200.000  m²

TEAM                           Harry Abels

                                    Antonio Nieto Rovira

 SAMENWERKING        Lammers Consult GmbH