We kregen de vraag om de restauratie en uitbreiding op ons te nemen van de voormalige Sigma verffabriek op het Cruquius terrein in Amsterdam. Als belangrijk historisch ijkpunt in een grote ontwikkeling lag hier een grote verantwoordelijkheid om een goed evenwicht te vinden in behoud, bruikbaarheid, kwaliteit, uitstraling en betaalbaarheid van de woningbouw rondom de oude fabriek. We hebben kunnen aanpassen, uitbreiden restaureren en herbouwen na een zeer intensief en inspirerend overleg met de afdeling stedenbouw en voornamelijk met bureau Monumentenzorg en Archeologie van de gemeente Amsterdam. Zo kan dit complex een mooi focuspunt worden in een nieuwe dynamische moderne wijk van Amsterdam.

LOCATIE                       Cruquiusweg Amsterdam

OPDRACHTGEVER        Amvest | Koopmans Bouwgroep 

JAAR                            2015- lopend

STATUS                        bouwfase

PROGRAMMA               gemengd programma

                                    12.400  m²

TEAM                           Harry Abels

                                    Nina Kater

-

SAMENWERKING        IAA Architecten